توسعه پایدار گردشگری
علی اصغر مباشری؛ مسلم باقری؛ زهرا معاون؛ فاطمه شکاری
چکیده
با توجه به اهمیت یافتن توسعه گردشگری خوراک بهعنوان یکی از مهمترین و رو به رشدترین گونههای گردشگری در سالهای اخیر، مطالعه حاضر با هدف مدلسازی عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری خوراک طراحی و اجرا شد. این پژوهش از لحاظ هدف توسعهای و از لحاظ روش گردآوری و تحلیل دادهها در دسته پژوهشهای کیفی قرار میگیرد و با روش فراترکیب ...
بیشتر
با توجه به اهمیت یافتن توسعه گردشگری خوراک بهعنوان یکی از مهمترین و رو به رشدترین گونههای گردشگری در سالهای اخیر، مطالعه حاضر با هدف مدلسازی عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری خوراک طراحی و اجرا شد. این پژوهش از لحاظ هدف توسعهای و از لحاظ روش گردآوری و تحلیل دادهها در دسته پژوهشهای کیفی قرار میگیرد و با روش فراترکیب انجام شده است. با توجه به ماهیت روش فراترکیب، جامعه آماری پژوهش را مطالعات پیشین مرتبط با موضوع پژوهش تشکیل میدهند که در این بین، با توجه به دسترسی به متن کامل و بررسی عنوان، چکیده و محتوای مقالههای جستوجو شده، 45 منبع جهت استفاده در پژوهش انتخاب شد. جهت تحلیل دادهها، روش تحلیل مضمون و جهت کنترل کیفیت تحلیلها، روش توافق درون موضوعی استفاده شد. بهعنوان یافتههای پژوهش نیز عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری خوراک در قالب 6 مضمون اصلی یعنی عوامل زمینهای، عوامل مربوط به بازاریابی و فروش، عوامل مربوط به منابع انسانی، عوامل زیرساختی، عوامل مداخلهگر و اقدامات اجرایی دستهبندی شدند. نتایج میتواند دانش مدیران نسبت به عوامل مؤثر بر توسعه گردشگری خوراک را افزایش داده و رهنمودهایی کاربردی برای مدیران، برنامهریزان و سیاستگذاران توسعه گردشگری خوراک در سطوح مختلف ملی و منطقهای ارائه کند.