زهره دهدشتی شاهرخ؛ پدرام جاهدی
چکیده
تکیه بر جنبههای تمایزآفرین مقصدهای گردشگری لازمة موفقیت در بازار گردشگری است. غذای محلی و فرهنگ غذای محلی برای یک مقصد توریستی یک مزیت رقابتی پایدار است. پژوهش حاضر تلاشی برای شناسایی عناصر مطلوب صرف غذای محلی است و برای این مقصود از روش حافظهران استفاده شدهاست. جامعة آماری پژوهش را اعضای باشگاه مشتریان یک آژانس گردشگری شکل دادند ...
بیشتر
تکیه بر جنبههای تمایزآفرین مقصدهای گردشگری لازمة موفقیت در بازار گردشگری است. غذای محلی و فرهنگ غذای محلی برای یک مقصد توریستی یک مزیت رقابتی پایدار است. پژوهش حاضر تلاشی برای شناسایی عناصر مطلوب صرف غذای محلی است و برای این مقصود از روش حافظهران استفاده شدهاست. جامعة آماری پژوهش را اعضای باشگاه مشتریان یک آژانس گردشگری شکل دادند و حجم نمونه دویست نفر بود و از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شد. در چهارچوب روش حافظهران، پساز جمعآوری روایتها فرآیند کدگذاری مطابق الگوی کدگذاری روش حافظهران انجام شد و در ادامه، یک دستهبندی از مفاهیم در مورد تجربة مطلوب صرف غذای محلی در گردشگری ارائه شد. طبق یافتههای پژوهش عناصر سازندة واقعیت اجتماعی تجربة مطلوب صرف غذای محلی در گردشگری دربرگیرندة سه دسته از عناصر شامل دوازده عنصر مربوط به غذا، ده عنصر مربوطبه افراد، و یازده عنصر مربوطبه مکان است.
محمد صالح ترکستانی؛ کبری بخشی زاده برج؛ پدرام جاهدی
چکیده
موفقیت مقاصد گردشگری، در گرو درک صحیح تصویر برند مقصد در ذهن افراد است اما افراد متفاوت، تصویرهای ذهنی متفاوتی دارند که این تفاوت بهصورت بالقوه مبنایی برای بخشبندی در بازار گردشگری است. پژوهش حاضر، در وهلهی اول تلاشی برای توسعه روش نقشه مفهومی برند است که با کمک بهسازی آن با یک الگوریتم ابداعی انجام شده است؛ بنابراین، ...
بیشتر
موفقیت مقاصد گردشگری، در گرو درک صحیح تصویر برند مقصد در ذهن افراد است اما افراد متفاوت، تصویرهای ذهنی متفاوتی دارند که این تفاوت بهصورت بالقوه مبنایی برای بخشبندی در بازار گردشگری است. پژوهش حاضر، در وهلهی اول تلاشی برای توسعه روش نقشه مفهومی برند است که با کمک بهسازی آن با یک الگوریتم ابداعی انجام شده است؛ بنابراین، پژوهش از نظر هدف توسعهای است. در وهلهی دوم، برای کاربست بهسازی روش نقشه مفهومی برند در عمل این روش برای برند گردشگری منطقه آزاد کیش استفاده شده است. جامعه آماری پژوهش، افراد در سطح شهر تهران در دو دسته افراد دارای سابقه بازدید و افراد فاقد سابقه بازدید از منطقه آزاد کیش و روش نمونهگیری در دسترس بوده است. انجام چهار مرحله استخراج، بخشبندی، ترسیم و تفسیر نقشههای ذهنی در نهایت به شناسایی هفت بخش برای بازار گردشگری منطقه آزاد کیش منجر شد. بر اساس نتایج تحقیق، در میان افراد دارای سابقه بازدید چهار بخش گردشگران لوکس، گردشگران حساس به قیمت، گردشگران غیروفادار و طبیعت گردان و در میان افراد فاقد سابقه بازدید نیز سه بخش خریداران، تفریح گران و مهاجران وجود دارد.
محمد صالح ترکستانی؛ کبری بخشی زاده برج؛ پدرام جاهدی
چکیده
رقابت و سرعت تغییر در صنعت گردشگری موجبشده تا سازمانها برای برنامهریزی جذب گردشگر بیشتر نیازمند درک مخاطب باشند. این تحقیق کاربردی و با صبغهی ترکیبی تلاشی برای استفادهاز روش نقشه مفهومی برند جهت ایجاد بینش از درک مخاطب داخلی نسبتبه برند گردشگری منطقه آزاد کیش است. برای جمعآوری داده دویست نفر در سطح شهر ...
بیشتر
رقابت و سرعت تغییر در صنعت گردشگری موجبشده تا سازمانها برای برنامهریزی جذب گردشگر بیشتر نیازمند درک مخاطب باشند. این تحقیق کاربردی و با صبغهی ترکیبی تلاشی برای استفادهاز روش نقشه مفهومی برند جهت ایجاد بینش از درک مخاطب داخلی نسبتبه برند گردشگری منطقه آزاد کیش است. برای جمعآوری داده دویست نفر در سطح شهر تهران در دو گروه افراد دارای سابقه و فاقد سابقه بازدید از منطقه آزاد کیش با نمونهگیری آسان انتخاب شدند و پساز دو مرحله مصاحبه با استفاده از اسلوب روش نقشه مفهومی برند، نقشههای ذهنی آنان ترسیم شد. با آنکه منطقه آزاد کیش شامل جزایر کیش، هندورابی، فارور بزرگ و کوچک است، جز کیش هیج تداعی مرتبط با جزایر دیگر در نقشهها نمود نداشت. برطبق نتایج افراد دارای سابقه بازدید تعداد تداعی بیشتر و تداعی مثبت بیشتری داشتند. بیش از نیمی از تداعیهای افراد فاقد سابقه بازدید مشابه افراد دارای سابقه بازدید بود. نکته قابل توجه قرارداشتن یک رسانهی تبلیغاتی بهعنوان تداعی منفی در نقشهی افراد فاقد سابقه بازدید بود.