%0 Journal Article %T شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی توانمندی فناورانه در صنعت هتلداری مطالعه موردی: هتل های زنجیره ای پارسیان تهران %J مطالعات مدیریت گردشگری %I دانشگاه علامه طباطبایی %Z 2322-3294 %A مجیدی فر, محمد مسعود %A زاهدی, شمس السادات %A جعفری, عزیزاله %A هاشمی, سیدسعید %D 2021 %\ 03/21/2021 %V 16 %N 53 %P 73-107 %! شناسایی و اولویت بندی شاخص های ارزیابی توانمندی فناورانه در صنعت هتلداری مطالعه موردی: هتل های زنجیره ای پارسیان تهران %K تکنولوژی %K توانمندی فناورانه %K ارزیابی تکنولوژی %K صنعت هتلداری %K هتل‌های زنجیره ای پارسیان %R 10.22054/tms.2021.52120.2310 %X با توجه به نقش روزافزون تکنولوژی در توسعه رقابت و نیز رشد اقتصادی، در سال‌های اخیر توجه بسیاری به ارزیابی توانمندی فناورانه در کشورهای پیشرفته شده است. از مهم‌ترین عوامل اصلی در موفقیت به‌کارگیری تکنولوژی در جهت کسب مزیت رقابتی، آگاهی و شناخت سطح قابلیت فناورانه بنگاه و استفاده مناسب از آن‌ها است. صنعت هتلداری نیز به‌عنوان یک صنعت تکنولوژی محور، یکی از صنایع مهم و استراتژیک در دنیای امروز به‌حساب می‌آید. هدف از پژوهش حاضر اولویت‌بندی شاخص‌های ارزیابی توانمندی فناورانه در جهت ارزیابی توانمندی فناورانه و تدوین استراتژی در هتل­های زنجیره‌ای پارسیان تهران است. نتایج حاصل از این اولویت‌بندی، کمک شایانی در جهت تدوین سیاست‌های آینده این هتل است. در این پژوهش، پس از مرور ادبیات موضوع، 32 شاخص که ویژگی‌های دقیق شاخص‌های عملکرد را داشته باشند، شناسایی شدند. پس از طراحی پرسشنامه بر اساس 32 شاخص یادشده و تأیید روایی آن توسط خبرگان، تعداد 80 پرسشنامه جمع‌آوری گردید. پس از اطمینان از پایایی پرسشنامه به‌وسیله آزمون آلفای کرونباخ و همچنین اطمینان از مناسب بودن داده‎ها برای انجام تحلیل عاملی به‌وسیله شاخص کی‎ام‎او و آزمون بارتلت، به تحلیل عاملی اکتشافی داده‎های به‌دست‌آمده پرداخته شد و 31 شاخص موردمطالعه در قالب 8 عامل دسته‌بندی‌شده و بر اساس بار عاملی‎شان اولویت‎بندی شدند.بر اساس نتایج تحقیق، عامل اول که توانمندی نگهداری و حمایتی است، بالاترین اولویت را کسب کرده است و از میان شاخص‌های این عامل، اعلام قیمت یا مزایده و مذاکره راجع به شرایط فروش کالا یا خدمت و همچنین توانمندی طرح‌ریزی، نظارت و هماهنگی فعالیت‌های بازاریابی و فروش، بالاترین بار عاملی را دارند. %U https://tms.atu.ac.ir/article_12530_d0b51dd3130dca4646f5594d002d6c9b.pdf